***

*   *   *

Тобі сплели терен
я ж — ніжний квітками
Ти ходиш робочий
як тесля з руками.

Тому і убогі
незнані й голодні
все ближче до Бога!
і більш є у Богові.

Сини сяйноокі —
бо бідні
й без слави
найбільше ввіходять
у зірні застави.

Чи зволять Кореї
нам сонце засмажити
оскільки архиєреї
ніби з бомажника...

Блага вість дохідна —
для бідної хати
«Горе вам, багаті!»
То й горе багатим...


Чи горе не виверне
душі як кожуха?
«Хто має вуха,
нехай слухає»

22.04.2013


Рецензии