Скрипка

Чим менший слуга
на цім світі як в сіті
Тим більший ти цар
в тому світі:
Скрипка, скрипка
чим більше ридає
тим світло із ями
сильніше пускає...


Видно, видко!
з ями світає
як в другові Бог
а друг й не переймає...

Розвиднилась квітка!
Флоренський над нами,
прийшов він розсвідком
і витяг Розанова з ями...
Життя прийшло світлом:
а що в нім Боже є віття –
Флоренський не мав
   довго в тямі


Серце... скрипка!
чим дужче ридають
тим більш
опонентам
носи
задирають...


Бо тонкіше хапає
якась тонка лихва є...
Щасний той хто «дурний»
і нічим вировим
в жадобі не переймається:


світло не зупиняє вам...


Скрипка,
скрипка...
гіркіше ридає
сильнішеє світло
із ями пускає.

30.01.2009


Рецензии