Страшний дикий Господн й цей дух!..

*   *   *
Страшний і дикий – і Господній
цей дух!
Бог любить Її,
Бог любить Її і в мені,
І я! –
і що всі води…
Це глянути –
і вод не стане.
Свіркнуть повище –
й Києва не стало…

О, визвіриться зрак мов випадковий –
й дно впало!
вникну ловом:
нема й землі…

Нема, Боже, і слова!
із серця –
    гейзери Її любові!!!


Й – нове творять
ці гейзери любові.
Й – спасаються:
       це що зійде з небес?!
Ліпленим – моторошно
од одної вже одмивки! –
Глядь – нема принцес!
         нема принцес!
І що то є: нема принцес?–
нема й завивки…

Як влине Слава!
як тільки Слава – в ній
не видно спин…
Її любов!!
Її любов – коросту позбиває…

Чого це ви? – ніби штанці
в руках тримаєте…

Ого!
ого – й не ви один…

19.03.2006


Рецензии