Що в д кого схова м?

Хіба від Папи щось ховаю?
Ні. А мене Папа чи вдихає??
Як на грудях — велетенські пацьориська:
Їхній гумус аж до Хаосу вгортаю —
І сліпців, що більш прозріли, вириваю!!

Живий Бог! — живе з мене вдихає!
Ризик! я шмуцуюся-торгуюся із раєм!!
Та злий світ! і Бог мене вдихає!!
Живий Він! Він дуже вже вдихає...
Як і менш живих поетів — Папа римський...



Тож я в Бозі нігтики ховаю...
Із землі й з віків — мов чукчів відриваю:
Котлован мов:
чистим усе чисте
геніальним усе — геніальне
дітям — радість
для кокетів — плаття бальні
для крокетів — крокетальність
     (не знаю, що це)
Бог мені — і те прощає:
на такім страшку — поезія зростає!!
— Райським пахне! — мовлять, хто раює,
чи торкається лиш раю...

Може, і від Папи
щось ховатимем і не сховаєм?
Живий Бог! Ісус Христос! —
живе вдихає...

19.05.2011, 09.06.2011


Рецензии