Художник на краю згуби

   Художник на краю згуби

     Гріну Олександру, що в каламуті совєтчини
     всупереч всьому сяяв — присвячую

Лиш крок зроби!!
Раби! Інші
В своїй охоті.
Раби!
Дядьки й тітки.
Творить пісню ходьби —
Пісню польоту!

То ж Грін!
І він
Почув як заговорюють…
А п’яні йдуть —
У грім ходьби
Душі!
Душі ходьби!..
І він засів між п’яниць
І святих рабинь —
Він видобув з них Вічне! Море!

Раби!
Раби!
Століть гроби!
І зсунути тектон —
І доти
Творить мені
Пісню ходьби —
Пісню польоту!!

12.09.2013


Рецензии