***

           Поет

Як багато в твоїх косах!
Міріади золотистих бджіл...

(Співає.)

«Все через Сонце, через Серце, через Тебе,
Весь світ для мене став чужим —
Все через Небо.
Все через хмари серце стискує печаллю —
І пальці музики летять
На ньому далі.

І розуміє мене, хто убитий зльоту,—
У серці гілочка тремтить
Перед польотом.
Чуми накликали доми, чума лютує!
Любов здійма найлегші душі —
Й тим рятує.

Цілую пальчики твої на світ-розлуку,
А зводить Бог не для сім’ї —
Для світла духу».


Рецензии