Зейнаб Дербендли. Дюн я

Бабкан уларин кьитди духьну, мектебдизкьан дурушди, урхуз-бикIуз дудубгъну, шаир, мяълийирин устад ва журналист хьуз удукьу аьламатнан автор Зейнаб Дербендлийин шиир


                Зейнаб ДЕРБЕНДЛИ

          ДЮН`Я

Узу курди хьуз гъитунва  -
Узуси  ибшриву, дюн`я!
Йиз юкIв дерднан цIигъ гъипунва -
Йиз юкIвси убгриву, дюн`я!

Гъагъ илипва уз`ин швнуб гъат,
Хажалатнан вуявки хатI,
 Йиз бахт швнубан гъапIваки кьатI-
 Ибшри уву барбатI , дюн`я!

Дарих`валин лукI гъахьунзу,
Дагъларилан лакI гъахьунзу,
Дургнайдарин ликI гъахьунзу,
Узу лал  хьуз гъиту дюн`я!

Зейнаб гъахьну сарди гъузуз,
Юлдаш вуди дерд тувунзуз.
Кафан гьязур апIин узуз,
Узу фаркьат шлубси, дюн`я!

      Азербайжан чIалнаан илтIибкIур
      Э.Аьшурбегова


Рецензии