Год. Огненна поема

Годі
Огненна поема

1

О де б тут дух мій
                пролетів?
За те, що недоїв
              Ісайя –
Салат заправивсь в простоті –
Салат
найбільше потрясає...


Як дух
вже струшений – летів
та інші – скибки
            з м’ясом
             наминати б ...
й салат пахтів–
і провожать хотів!!
в духа дивилися
лише салати...

2

О Боже сил!
о Твої вівтарі...
а через сили – в Тобі дух
                горів!!
а через квіти
        місяць, другий, –
            в Тобі радуватись!!
щоби водив
із аду Ти
виводив без борби із аду Ти –
яко блаженніш угорі
яко гірлянди
сил вгорі!!

благословенний Ти єси

3

альпініст Божий – це
                живий...
Гора – знемогу
      колись – так то
відпускає!
знемога плакав
Бога! – хвалив тактом
молився Богу
як живий – Гора приймає...

запісялися
всі –
для асісяю

як Горі-Матері моливсь:
«Кип’ятком
запісяєте
в мене, фарисеї!»
отшень!
й не
зливсь

4

так як дружина
синіми-пресиніми
         в кришталь
           очима
мов – до Отця
та й від вітчима!
подивись ось!..

5

відпадаєм
від молитви
в ловитві
душ
сердець
чи пагонів
чи хто і
перестав вже злитись...

6

усе в молитві!

Тобі, о Боже, я моливсь
(гл. 9, В жнивах Христових)
заради м’якості
що по мені
здвобіч
так ходить...

о, Тобі Боже, я моливсь!!
як
квіти
бджоли
альпіністи
і Фанські гори! –
в переході...
і жил огень – ллявся
до ніг природі!

немертве – то немертвого знаходе ...

7

Заглибивсь
Бог! – ...
і жди
що
грахне
не по моді!!

й дивись
де
музикальні
ходять! –
годі ...

у Вроді!!..


Рецензии