ВАЛИ...

Автор:Генка Богданова

Вали, вали… Прогизнала земята,
превърнала  се е в море от кал.
Но не дъждът, а бурята в душата
изпълва ме с тревога и със жал.

Вали…Продъниха се небесата,
като проклятие висят над нас!
Навярно за студа, сковал  сърцата,
залива ни  потопа в този час?!

Ще грейне слънцето, ще изсуши
земята  и светът ще се усмихне.
Да можеше и в нашите души,
бурята студена да утихне!


Рецензии