Ти си тръгваш, Любов...

Автор: Генка Богданова

Ти си тръгваш, Любов, под дъжда
и дори не поглеждаш през рамо.
Под чадъра се леят тъга
и сълзи… Но устата е няма!

Припев:
Остани, остани, остани!
Чуй, сърцето гори в изнемога.
Не дъждът, а тъгата вали,
аз без теб да живея не мога.

Ти си тръгваш, Любов. Как боли!
Как изгаря от болка сърцето!
Аз съм сам! И съм тъжен! Вали!
Мойта мъка  разплака небето.

Припев:
Остани, остани, остани,
че по тебе сърцето ми страда!
Дъжд от огнена болка вали,
тя убива душата ми млада!

Не си тръгвай, Любов! Остани,
тук без теб ще пусто и мрачно!
Ти си слънцето в моите дни
и звездите, усмихнати в здрача!

Припев:
Остани, остани, остани!
Чуй, сърцето гори в изнемога!
Не дъждът, а тъгата вали,
аз без теб да живея не мога.


Рецензии