Особлива поема

ОСОБЛИВА ПОЕМА
Сімнадцята поема. Симфонія № 2


з гостей — у слів що п’яний дим —
вертаюсь з Богом в саму малість
Бог сам себе так впечатлив
що тільки враження зосталось

немов із згарищ вітер див
чи хисткий людський плутообрис
що хату в безумі спалив
несе для чогось тільки образ

це — мов прокинувсь звідки снивсь
немає слів щось в серці сталось
забулось все життя
одне
глибоке враження зосталось


і вражений
ти мов вогонь
залопотів на вітрі рано
що кров не капає з долонь
Бог молиться на глибшу рану
 
що людям ти в словах відлив
посиплеш попелом як жалість
Бог сам себе вже так вразив
одне суцільне  т е  зосталось

1995


Рецензии