Запалив я багаття

Запалив я багаття. Ще темно було.
Щоб зігрітись. Й сніданок смачний готувати…
Десь у лісі совою на мить загуло…
Ніч, іди вже! Вже годі мене чарувати!

Я вже геть зачарований!  Сонце встає.
Хліб, мов хвилі, в степу. Трави вранішні в росах.
Ліс казковий. Зозуля іще не кує.
Та парує земля на вечірніх покосах.

Чую, півні з села…пісню п`ють з ручая…
Тут, де я, тут замріяна річечка Мерла.
Ледь помітна холодна її течія.
І ялина, у снах ще, над нею завмерла…

Вже із сіллю окріп над багаттям моїм.
Я поволі пшоно в казанок засипаю.
То ж селянський куліш я нарешті поїм…
Ось картоплю додам. Хмизу більш не чіпаю.

Як картопелька буде готова, додам
Ще й з цибулькою смажене, дрібненько, сало…
Як же смачно! Навіщо кажу я це вам?
І самому мені на природі замало!..

Запалив я багаття. Ще темно було.
Щоб зігрітись. Й сніданок смачний готувати…
Краснокутські  ялини чарівні. Й село…
Слобожанщина рідна! Красива, як мати…



 

24.06.2017 р.
На світлині автора річка Мерла.


Рецензии
Ох і гарно написано, Юро!
І світлина чудова!
Отак і я полюбляю Слобожанщину: межі така умовность!
З побажаннями добра та натхнення тобі,-
Олена

Олен Ка   10.09.2017 19:33     Заявить о нарушении
Люба моя Оленко! Як же це добре, що завітала, ще й з мовою до мене. Дякую щиро за це від усього серця. Бо приємно й несподівано. А Слобожанщина наша геть уся вельми чудова і дійсно прекрасна. І кожний куток зачаровує чимось своїм.
З добром і любов`ю до тебе,

Юрий Тригубенко   10.09.2017 21:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.