Кричала птаха за в кном...

   Кричала птаха за вікном,
  А що за птаха?.. – Я не знаю,
  Бо нічка темряви сукном
  Накрила все навкруг до краю.

  Лежу, повита я плащем
  Нічних думок, нічних баталій…
  А Небо сіється дощем,
  В Душі розцвів п’янкий розарій.

  Гортаю все своє життя,
  Десь там – за рогом бовваніє
  Дівочих роздумів шиття,
  Що так бентежить і рясніє

  Стібками пройдених доріг,
  Відлунням пристрастей життєвих,
  А там – в кутку в’юнок приліг
  Подій важливих й не суттєвих.

  Рясніє білим, й чорне є,
  Червоним Доля шлях торує…
  Та все, що є - воно моє,
  Нам кожну мить Господь дарує!..

  Замовкла птаха за вікном,
  Що пам’ять  Серця роз’ятрила…
  А нічка темряви сукном
  Мої всі роздуми накрила… 
  Лідія Вовк
24.06. 2017,  4-26


Рецензии