брехня матер ального життя...

* * *
брехня матеріального життя
мабуть-таки сказати не рішусь
мабуть — аби сказати — то нап’юсь
мій Боже як Тебе люблю
любов — це зразу п’яність
так! одначе
як холодцю та не судить гарячих
глухим — чутливих
невидющим — зрячих
бездарним — обдарованих — хоч чим!
любов’ю вибивають тьму як клином клин


о як я відчував всіх п’яних разом —
ченців поетів трубадурів б’єголов —
безвісні воїни: заразою — заразу
аби на крихту з-під брехні й вдихнуть любов


страшно сказати як Тебе люблю:
дурний і п’яний із Твого усебуття
кричу у тьму матеріального життя
плювати — хто мене розпне й за що
все, я сказав, йди Ти — куди ішов
духовним закушу протверезінням

1995


Рецензии