Я залишусь з Мальчевським...
Я дивитимусь врешті у очі мальчевські його.
А Мальчевський – зі світу, де люди не знають безчестя.
Де Христоси і янголи люблять його одного.
Хоч не Яцек, в житті і Христоси, і янголи – поруч.
І мені випадало побачити світ їхніх рис.
І для мене вони поодинці співали і хором.
І мені шепотіли земних таємниць вічний зміст.
Те, що він змалював, я сьогодні почав розуміти.
Зрозуміти Мальчевського – смертним не вистачить літ.
І стоїть, і чекає над кожним його Соломія.
А Мальчевський залишив для кожного вхід в його світ...
Яцек Мальчевський. St. John and Salome
Антропонім Соломія, що в стилістичному плані є нейтральним, має такі варіанти, як Саломе;я
Свидетельство о публикации №117062108083