Skazhi meni yak

Я бачу кров, а що бачиш ти?
Не всі кораблі до світанку прийдуть у порти.

Я бачу дим, а що бачиш ти?
Він в'ївся із запахом бійки та кислоти.

Короткі накази й шукуйся скоріше вогонь.
А хтось уже завтра не знайде рідних долонь.
І терпке бажання додому приїхати знов
Гучніше ніж тисяі інших строкатих промов.

Всі вони кричать...

Скажи мені як?
Побачити тими очами, що більше не бачать?
Почути тими вушами, що більше не чують?
Жити тими, хто просто пішов?
Скажи мені як?
Скажи мені як?
Скажи мені як?

Я бачу грати з яких бачиш ти,
Вважаєш труною виправляться горби.
Я рву тенета буденності, а ти
Боїшся і не наважаєшся.
П'єш і не захлинаєшся.
Палиш і не задихаєшся.
Клянешся і не лишаєшся...

Всі вони кричать...

Скажи мені як?

06.07.2017


Рецензии