Литания. Дева Мария. Д. Донн

Благословенна Матерь Дева,
Ты -- Божий Херувим.
Твое Благое чрево, пространнее неба,
Христу стало лоном Святым.
Твоя невинность постыдила грех,
Отверзла райские двери для всех,
Тебе Заступнице мы предстоим.
Усердные благодарения всечасно,
Тебе Владычице возносим не напрасно.

16/06/17-21


John Donne.
A Litany

V. The Virgin Mary

For that fair blessed mother-maid,
Whose flesh redeemed us; that she-cherubin,
Which unlocked Paradise, and made
One claim for innocence, and disseized sin,
Whose womb was a strange heaven, for there
God clothed himself, and grew,
Our zealous thanks we pour. As her deeds were
Our helps, so are her prayers; nor can she sue
In vain, who hath such titles unto you.


Рецензии