Самозречення в любов

     Самозречення  в любові

1
Любов оспівуєм


Любов! –
співуча благове;рша…
і – благорі;ка…
благочинність перша

навіщо Бог
мене в поезію змолов? –
а щоб ви знали
що таке любов…

любов –
і королі
носами тягнуть запах
із землі…

Любов! – вистрибнуть серце хоче
із грудей.
Любов – з Божих донесень,
Вона – це слід, потрібний для людей
й межи людей…

Хто падає,
а хто встає
а хто вже благочинно йде!
По цей Христа – по тей мов цвяхами
прибили день!
Співучіш благоверш!
Щось більш!
Любов не оспіва лиш пень.

2
…Любов співа!!

Любові не сприйме лиш пень.
Всезашнуро;ваність…
В костюмі холодець.
Он – він, якраз,
межи двома цими хрестами йде…
Заплач – й не плач, дорослеє  маля! –
Любов до Бога нахиля…

На вічній скелі
непорушная Жона.
Видих.
І Видих…
Й вдих!
Яка  натхненниця Вона!

І руку серця
Бог здійме
перед Собою:
й своїх служивих,
і моря-поля, і все –
гана;ючи, що цього разу не святою –
жахливого Художника рукою,
своєобразно чистою рукою! –
пійме – пред очі вознесе:
я думаю, що Він злегенька струсне –
                й потрясе…
над прірвою,  богонеє;млючи-людсько;ю!


І прямо з храмів
                випадуть всі клерки,
і вискочать льодносердечні
недовірки, –
ганебні в Бозі! Льодохід!
Якби Бог не тримав –
То я б вас потрусив як слід!!


На вічній скелі
незворушная Сонце–Жона.
Видих.
І видих…
Й вдих!
Непереможно сяюча Вона.
Царськи всеясна!
О любове!
І ти – співучіш благоверші,
все більш!
Й сміліш!

І – вічний День!
Як нині я –
Тебе у восьмий день
й твою Любов
не оспіва лиш пень!
Бо сьомий день коло заве;ршить.


Даремні виявляться краби і корали.
Даремно ви! –
даремно ви зі мною не злітали
перед Творящії  Вседухом очі!
Даремно йшли в отроковицях,
                в отрока;х…
на устах мід – на серці лід…
Даремно я  не протрусив як слід!!..


Даремно ви стількох попхнули,
відштовхнули – в стільки бід,
бо я вас ніжно  доторкав,
Бог годував: в чистих Художника руках!..


Даремні земнороднії хорали…
Без паростів у Небо всі,
у всіх наступних  тих  віках.
Кого і що? це серцем доторкали
в даремніїх своїх роках?

Нецільні, половинчасті,
в корупції душі!
В яких бо  грошах? –
У віках пишіть!

02.12.2006


Рецензии