Нема без Тебе музики в мен

*   *   *

Нема без Тебе музики в мені…
Пошли мені — хай вітру, щоб ожити, —
Я жито з колоском! Я буду — колоситись…
І щоби в мені ранок заяснів.
Пошли мені пилкових вій вінець! —
Заплаче у Тобі вся моя сутність.
Могуття, Боже, — більше для могутніх!..
У руки Її! — зерна; снів кінець.


Про що Ти плачеш, Панно, о про що?
На решту зваживсь колос; на смиренне:
Щоб слово, в серце що прийшло, —
Прийшло без мене…
Вважалось, хтось худий —
З фронтів прийшов.

18.08.2010


Рецензии