Прокидатись треба

Тільки як на сході
Засвітліє небо,
Спати уже годі,
Прокидатись треба.

Каркає ворона,
Також їй не спиться,
Хоча ще і сонна
Вже літа, бодриться.

Прокидайся світе,
Треба працювати,
Ми ж вже серед літа
Щоб про харч подбати.

На весні морози
Урожай убили,
Прогриміли грози,
А дощі не лили.

За що нас караєш,
Боже, зупинися,
Про сусіда ж знаєш,
Ворогом зробився.

Дай сил урожаю,
Хай дощі проллються,
Я тебе благаю,
А бійці хай б’ються

За свободу краю,
За народ на волі,
Переможуть знаю,
Дай їм кращі долі.
15.06.17.


Рецензии