Стриж пасхальн

Стрижі пасхальні
Чудо-поема-стиснена форма

                Тройці Пресвятій з любов’ю і здивуванням
                присвячується

                Бог  – точно пілот музикальний; музикальні пілоти
                сказали б так.

1

Як високо злетіли стрижі!!
Точно, є
завтра льотна погода...
хмари проватнились
й трішки в іржі...
Ви щось казали,
я вибачаюсь, – кажіть...
хай ця щілинність в глаголах
                походить...

В правді в щілинах
стрімкі переходи!!

Правді влягає октоїхський
                час.
Бог дихає в нас!!
І розсуває – розсуває! – негоди.
Правда в Бозі про нас.

2

Щастя,
щастя Бог селить
поблизу
скелі
кручі
обриви
карнизи
так як стриж –
випадаєш
донизу!


Бог не дихає
із голови –
стриж взагалі не злітає з трави!
але як в Бозі –
                являються крила!!..

й слава в Славі  злетіла!


Сіються зерна, що
їх не сказати
радше – якщо
       на крилі пролітати!!
Ті вчителі, що
Христос їм не милий:
сі вчителі – не дають
                зараз крила!!

3

Сіються зерна
              поважні крилаті –
сіються в Церкву Христову,
таку важкувату ...


з атомів
атомне
атомам – атоми
і крім поезій – ніхто
се не може сказати...

Зараз – азартам
сице – пузатії злинуть
злинуть Христа во м’ясах
                показати!

з атомів
атомне
в атомах – атомним
а крім поезій – ніхто
це не може сказати!


Злато –
заховане!
злата!
і злата!
а крім поезій – ніхто   т е
       не може
       сказати...

4

Ас-са!!!
Васали,
асенізатори!! –
тільки стрижі
можуть Небо сказати!!

Седла
пласкаті
небес музикальність –
голять
стрижі –
коротколапі!
наскальні!!

Іконописні – ужя?!
всіхпрощальні!!

тільки що атоми
тільки що взяті! –
аж крім
поезії
хто  т е –  в с е –
міг
би
сказати??


Грім! –
а не дірчатість,
гріх! –
як то не сказати:
Бог аж задихавсь
хватами
прагне
щілинність пасхальну
дожати!

5

Злата! – заховані!
злато –
до злата!!
а крім поезії –
хто те може бажати!..

Я вам дам Тройцю!
               таку в перехваті
хахалям – хахляне
хламам – пахлате
        хлабузи хладні! –
а стрижі –
напохваті!!!

а бе ве ге де-хахатість?!


Акха! правди
не годні сказати...

2017


Рецензии