Кишобран

На моjе срце опет пада киша...
Зашто не разумеш ти откуд вода та?
Од твоjе душе облаци потекли више –
И ja сам због тога замрачена.

Jа нисам ову тугу изабрала,
Па хтела бити срећна поред те.
И како не би у том мраку лутала,
За нашу будућность бих дала све.

Даj ми таj свет, у коме нема боли,
И даj ми руке, као крила два.
Само сад за jедно те молим –
Да ћеш ти бити моjа заштита!..


Рецензии