Кад звезда падне

На црном небу видим искрице,
Ко’ jато галеба на површини мора.
Зора не жури, само славуj-тичице
Ћути и чека jутарњег говора.

Занимљив трептаj сjаjних пламена,
Необичаjно леп у краjњоj аугуста недељи.
Кад тама сиђе на кршна рамена -
Настаjе тренутак замислим жељу.

И немам сан у дивноj мирисаноj ноћи,
Срце jе вруче, ал' ми руке хладне...
И нећу затворити очи,
Jер могу гледати кад звезда падне.


Рецензии