На Трiйцю

На Трійцю

Які б вагомі  для нас не були,
Ті дні, як ми на світ з'явились,
Скажи чи варті вони дня коли,
Христова Церква народилась?

Бо що без цього дня наше життя? –
Тіла приречені на тління.
В Христовій Церкві наше майбуття,
Одна надія на спасіння.

В цей день  відбулася  подія та,
В ній  намір Господа  здійснився,
На учнів по обітниці Христа,
Втішитель -  Дух Святий пролився.

І з  того дня вона лише  зроста,
Апостола Петра послухав,
Став каятись народ в ім’я Христа,
Прийнявши дар Святого  Духа.

Та з нами ще обітниця свята,
За що ми дуже вдячні Богу,
Бо разом бути з Церквою Христа,
Ще кожен грішник  має  змогу.

А скільки ще людей в своїм житті,
Грішать і  Церкву обминають,
Покаятись і  Бога там  знайти,
Вони  чомусь  не  поспішають.

Та  може  каятись в наступний день,
Вони  не  матимуть  нагоди,
Антихриста  година  надійде -
Пора   великої  скорботи.

А  Церкви вже не буде на той час,
Умить  раптово переселить,
Її  Христос під  трубний Божий  глас,
В свою  небесную  оселю.

Ми ж  з  вами  в Церкві, сестри і брати,
Де  завдяки Господній волі,
Ми  призвані, щоб жити у Христі,
А це з усіх  найкраща доля.

Амінь
Віктор Рибаков. м. Луцьк.


Рецензии