Опустивсь Дух ногами по вантах

* * *

Опустивсь Дух ногами по вантах –
корабель літа дольного стрімко
                і рушив;
піднялись паруси похідні великі,  і
і носові піднялись паруси,
щось шваргочуть дерева-матроси
й оп’яніли в собак від розширення
                душі
і біжать в кораблі
а матроси опинають і гладять
ледь ясні тканини,
незримої-гладять-краси,
й напинають і плещуться вітром канати
ще не напнуті



А скажіть – чим поводяться ці, що
найнижчі у кораблі
під гукаючими –
ну от – що найнижчії, квіти?!
соромливі і тихі, рожеві, подібні
і на паруси і чимось
                м’яким на жінок
І у сонці в зеніт піють щогли
і серцем усім кораблю
                не маліти!
Навіть якщо в селіннях і днив
й ночував і ходив одинок.


Рецензии