Як пух як дух як сонце з черемух...

* * *

Як пух
як дух
як сонце з черемух:
і як то цілим серцем
                не любити?
і як не віддавати тобі
                квіти,
що ангели несуть в росах
на слух?

То справді Бог
чи отроча
чи дитинча
чи пропалилось людське серце
у зеніті?
чи оперезуєш людину –
жінку в літі
і посилаєш квіт – хто вже почав:

як цілувати рай жіночого плеча
то задзвенять у грудях
                тихі струни
хто бути в правді з Богом розпочав
той оживе і буде вічно  ю н и й

…Вклонюся в серці юнім цим полям,
Впаду і з’їм трави як в першій рані:
Все ж не такі ми в гречкосіях
                забуянні
І ось у серці плаче немовля…

Як пух
як дух
як сонце з черемух:
і як те добрим Богом не любити?
і як не віддавати тобі квіти? –
їх ангели несуть в тобі на слух. 


Рецензии