Тампон антис рятно д

Тампон антисірятної дії

                Святителю Луці (Войно-Ясенецькому) присвячую

Низ лікарень діючих —
тампони рожеві — невидимо —
насмару;ють…
Приклади; топоно;м білизни —
і диво, чую…

Ледь брикнувшись, відходять сірятини
з серця…
Не лиши мене: медсестри не сердяться…


Так от ранені —
сестер милосердя обілюють,
                ба, теж лікують…
Скажем: добре відносяться…
Коротше: люблять,
милосердя вічності чують…
Коротше: тихо!

 
обілюють білих до ніжності ангелів —
то й переглядаються червоні, бо щось
ніби вони врачують…


Ти не лишися своєї й моєї відваги,
Ти не відніми тампона від серця —
                я ж Тебе чую…
Потім, втомлені небувалим, лікарі сплять
покотом.


Аж два тижні у відділенні не буває похоті…

23.01.2006


Рецензии