Туга
думи шепчуть дзвiнко.
Ходить небом спокiй,
зорi сiе с кринки,
Вiтер щось спiвае,
та таке тужливе.
Що аж серце крае,
пам'ятi напливом.
Спогади приходять,
нащо? порятуйте!
Жити с горем поряд,
наче в пастцi бути.
Не втекти нiкуди,
на ногах кайдани.
I лиш море скрути,
менi богом дане.
А в дитинствi мати,
та й казала сину.
Бога лиш слiд звати,
у лиху годину.
Як на серцi тяжко,
а в душi ще гiрше.
Допоможе завжды,
пiдтримае, втiшить!
Де ж ти боже вiрний?
чом же не приходиш?
Вiдчаю ехидни,
душать за нагоди.
Господи преславний,
чом мене покинув?
Хоч i не слухняну,
та свою ж дитину!
Нiч вже наступае,
сич волае з даху.
Горя вiн не знае,
от щаслива птаха.
А менi ж, людинi,
без близьких так тужно.
З днiв дитинства й нинi,
сумом я нездужий.
Людям посмiхаюсь,
а душа аж стогне.
Все у мене файно!
Все у мене добре!
Свiту не потрiбнi,
нi сумнi, нi тужнi.
Всiм вони, що злиднi,
тим i осоружнi.
От i потемнiло,
зорi наче перлы.
Мрiї сиплють вмiло,
що в менi вже вмерли.
Сяйте ж зорi яснi,
темрявою скутi.
Всiм даруйте щастя,
а мене забудьте.
Свидетельство о публикации №117053004766