Так, швиденько... швиденько зачиняйте..

* * *

Так, швиденько...
швиденько зачиняйте,
будь ласка, двері...
І – де я – бачите, де я? –
ми вдвох танцюємо з нагою ідеєю, –
це для неї підшукую художній
одяг...

Зачиніть же двері! не виставлять же
                такою
ідею на холодний протяг...

Художні недотумки – там, в світі...
Не відмітати надземність від Божої ідеї!..
ніхто й не літає з молодими ідеями...
Одиниці від Богородиці і до Богородиці!–
Це ж видно в божому світлі...
 
Смиренно і з вдягом від Духа Святого... народимся...
Це поближче погляду серця –
не галереї...
Відведеш погляд –
              волю – раз! –
шурхатимешся з своєю порочністю,
Більш не просвітлятись тобі Неземною
                ідеєю...


Протестанти помилялись раз! –
не літають, тупцюють...
Нехай і в свята марнуються,
аналізом самоізводяться...
Вони – трясуться, а я – літаю!
                ликую!..
Вони неглибокі...
не прибігають під
Богородицю.

3.03.2007


Рецензии