Христ в ангел

Христів ангел


Від землі до неба
Біло-рожева вишня —
Велика єктенія!
Запитався в себе:
Кого стрічать вийшла,
Ангел миру Ксенія?..


Стоїть в полі вишня!..
Молиться за поле
І що тут стражденне є.
І за мене вийшла,
Це я маявсь болем,
Мирний ангел Ксеніє…


Єсть душі гонитва
В молодості долі!..
За душі спасеніє
І здоров’я поля
Вознеси молитву,
Ангел Божий Ксеніє…


Я мов навернувся:
Злата стоїть вишня! —
Прохальна єктенія!
Прийду та й молюся:
Подоба Всевишнього  —
М’який ангел Ксенія…

2001


Рецензии