Гей, р ко глибока!

Гей, ріко глибока!

                Святій блаженній
                Ксенії Петербурзькій
                присвячується

Гей течи річко глибоко
вири є
гей море вирівняє

гей лети хмаро високо
ями є?
гей а степ вирівняє

гей іди знамо багато
горе є
гей! Ангел вирівняє…

гей лиш Вітця я боюся!
Батько б’є
Чуєш як я смиренно молюся
свята Ксеніє…


гей на Горі ми зустрілись
серед неба і трав
материнка палахкотіла
і безсмертник сяяв

гей зайшла Батькова хата
за світи
гей а не знав я брунатний —
яка Ти!


гей за тобою зітхаю
не назітхаюся
де любов живе знаю —
щось не кається

узяла дивака за рукав —
це Ріка?


гей! течи Ріко глибока
вири є??
Гей, Море вирівняє

Гей, течи Небо високе
віра є!
покажи: Ангел вирівняє…

чуєш?!
як я Богу молюся, свята Ксеніє…

2001


Рецензии