Iловайськ

Скажи, навіщо цей парад,
коли триває маскарад,
в якому Іловайськ беруть в «котел»,
коли оскалена орда
все те, за що стояв Майдан,
на чорну землю спалену кладе?

З останніх сил реве мотор,
палає «мирний коридор»
у пеклі перехресного вогню.
Пряме влучання в БТР –
і світ здригнувся і завмер,
упавши на розпечену броню.

І ось тобі – лишень «калаш»,
молитва тиха «Отче наш»
і жовте поле соняхів лишень…
Та що, скажи, твоє життя
оцим непроханим гостям? –
у тирі непоцілена мішень.   


Рецензии