Други времена и други нрави

Автор на баснята: Генка Богданова

Ракът крив, Орелът, Щуката,
както знаем от поуката,
не теглят заедно колата.
Но днес са други времената.
Днес имат общи интереси.
Не дървена кола, а Мерцедеси,
Поршета, Опели, Нисани –
все лъскави коли отбрани,
макар и употреба втора,
доставят те за много хора.
Обща фирма имат вече.
Орльо литне надалече,
вред пазара да проучи,
та с печалбите да случат.
Ракът, пък е във момента
отговорник по пласмента.
А пък хищницата Щука
президентшата е тука.
Тъй , че... бизнесът върви!
но защо се чудиш ти?

Вече знаят си урока –
теглят във една посока.
Личният им интерес
прави ги единни днес.


Рецензии