На ВАГИ...

Шанують видатну Людину!
А що було в ній у годину
борні за Правду, за Вкраїну.
Чи йшла за це вона до згину?

Або – хвалила комуняків?
Чи начепила – різних знаків:
стрічок, колодок навіть маків
та затаїлася від зляків?

Співала їм у творах оди
без камінців в свої городи,
щоби було все до вподоби
і так отримать нагороди.

Як догождала на роботі,
тримаючи мовчанку в роті?
Всякчас – живучи у німоті,
не будучи в людській турботі?

Тож – на Ваги усе кладімо, –
тоді прискіпливо глядімо:
що переважить у Людині:
Добро чи Зло – колись і нині?

18 травня 2017 р., 07:42.  м. Київ


Рецензии