Я спалив минулу епоху...

*   *   *
                Присвячується Діві-Матері

Я спалив минулу епоху.
Попіл розвійте по огородах
Епоха була не за Софокла!
Не може епоха жить без Софокла
То я гарантую приємній епосі:
Я з неба палю
А всі прискородять.


Ісайя — про Іскупителя, в благородного
Похованого благородними —
Не переривайте! не переривається... —
Одне до одного —
Сховані ж у листочках
Не зрозумієте Софокла —
Не переривайтеся в своєчасне —
І за це Ісайю — було перепиляно:
За ясність!...


І при цім у Дусі невинно спати! —
Да навчившись у Ігоря «Прокиньтесь!» кричати...
Хто кого
       І хто — кого...
Холод! Один і той Вогонь! —
Сухих радує,
           Макнутих — спалює...
           У спокої.

03.07.2010
 


Рецензии