Внутр шня жага

      Внутрішня жага

                Небесному Хлібу – Христу Ісусу
                з любов’ю присвячується

1

І може вона народи;ть
            в ранок слово
бо в ніч народила Його
і вклала до ясел Небесну Основу
й – примовк непалючий Вогонь...

Аж ось є в мені
авторучка у серці
і біле
і біле Різдво
бо ось я і викинув –
           висмикнув все це –
що мав би весь світ за добро

Й скажіть: бо це личить
і це йому йде
творить чисто – чистих
лебедів-людей!

2

Як пальці у благословінні
                у Христа
в мені скуняла висота
і тішиться висотна піч
біла й проста
що вона вища
дров і протиріч
печей жарких
заходів
сходів – і
дулібів

Хай зійде з неба –
Хліб!..

3

І чистеє слово
в небеснеє серце –
       прийде!
бо це личить
і це йому йде
творить
чисто –
чистих
лебедів-людей!


Рецензии