Елег я

                Чистій   присвячується

Чом ти, часе, очі іще
закриваєш мені?
Очі серця – чи чуєш? –
як плачуть!
Чи побачу святих, що люблю,
що на Небі, чи ні?
Чи колись їхні люблячі очі побачу?


Лише стримую праведний гнів
у  борні;…
Чи побачу – з Якою в найбільшому
пла;чі?..
Як сліпий, що музи;ка,
в підворітні цій грав, як в огні, 
Любив Панну, любив і любив…
і не гримнуло диво,
і він не побачив…


Чом ти, світе… очі сердець
закриваєш мені…
Може, очі сердець – і Її, і усі –
якраз плачуть?
Може, блиснуло чудо,
і Вона стоїть їм у Огні?
І всі плачуть серцями…
а я лиш не бачу?

15.10.2006


Рецензии