9 Травня

Не мав мій дід ні чину, ні відзнак,
не кланявся ні зверхникам, ні кулям,
і тільки Бог один єдиний зна,
де він упав на тій війні, минулій.

Чарчина з куснем хліба на столі,
а поряд – похоронна і світлина.
І мовчазне єднання поколінь
у день, коли тобі стріляють в спину.

Комусь червоні маки – ордени,               
медалями комусь – волошки в житі...
Онуки не вертаються з війни,   
а їм діди заповідали жити.            


Рецензии