Вiтер...

Вітер віє-повіває,
Хмари всякі навіває.
Ось уже і задощило,
щоб у полі все вродило.

Вітер віє-повіває,
Хмари купчасті збирає,
щоб не так було спекотно,
з прохолодою – куроротно.

Вітер віє-повіває,
З Півдня спеку наганяє.
А Північний як подує, –
то недобре щось віщує.

Бо Північний – завше Холод
і Мороз, і Страшний Голод.
А іще – Війну приносить,
Донбас прагне заморозить.

Завжди був такий – Північний,
як згадати історично.
З його Хмар лиш град спадає
і живе все добиває.

Український Вітер віє
і тоді усе вціліє:
і Європа, і Вкраїна –
європейська вся родина!

Мирний Вітер нині віє –
нехай ворог заніміє.
Дме Свободу, Рівність, Братство,
повіває всім Багатство.

Вітер віє-повіває,  
Чорну хмару розганяє,          
Щоб світило людям Сонце          
у сільське й міське віконце.

З України повій, вітре,
освіжи дурні "макітри"
і на Півночі, й на Сході,
як те мовиться в народі.

Вій крізь Альпи і Карпати -
перешкодні різні грати,
щоб на Заході й за морем,
турбувались Людським горем?

Вій же, Вітре, з України,
навівай Добро щоднини.
щоб врожаїлось на полі,
щоб щасливі були Долі ...!...               

 Писано 28 квітня 2017 р. 04.20.м.Київ. Додано й оновлено 06 травня 2017 р. 16:50. с. Заклимок на Сумщині ...
 


Рецензии
Дай-то, Боже, щоб В і т р и були приємними!?..

Валентин Бугрим   06.02.2020 09:58     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.