Я окошко не завесила... А. Ахматова, пер. на англ

    
       Я окошко не завесила,
       Прямо в горницу гляди.
       Оттого мне нынче весело,
       Что не можешь ты уйти.
       Называй же беззаконницей,
       Надо мной глумись со зла:
       Я была твоей бессонницей,
       Я тоской твоей была.

                A. Akhmatova
       My window I have not curtained,
       Look inside and do not grieve.
       I am overjoyed - it is now certain
       That you can never ever leave.
       Call me lawless if you so wish,
       Make your mockery sting deep:
       It is I who was your anguish,
       It is for me that you lost sleep.


Рецензии