Налий менi нiчного чаю - велику чашку

Налий мені нічного чаю – велику чашку, щонайбільшу.
Таку, в яку наллється легко уся оця травнева ніч.
Налий... У ароматах чаю я тихо прочитаю вірші.
І ти мене так зрозумієш, що мовиш: «Ось у чому річ...»

Я питиму... Нехай чаїнки кружляють у гарячих танцях.
Читатиму,,,  Нехай сусіди пробачать опівнічний звук.
Там, за вікном, – летять зірки у місячних протуберанцях.
А я, ось тут, – літаю з чаєм, отриманим із твоїх рук.

І я наважусь – я спіймаю в свої долоні твою руку.
Не буду слухати відмови, що цукром зайнята рука...
Всіх чайних церемоній краще – ця чайна проти ночі мука,
коли велика чашка чаю – така жагуча і п'янка...


Рецензии