Птаха

Зненацька в голові – неначе міні – вибух
І думка б’ється знову у мені:
Чому лишив мене одну – й на крилах?
Чому не розлетілась по землі?

Чому жорстокість душу полонила?
Чому ти просто знав і не сказав,
Що вітер розірве мої вітрила,
Що залишусь одна… Чому мовчав?!

Чому сама кричу я проти ночі?
Чому душа розпатлана болить?
Чому волосся зрізане дівоче
І знову Бог у відповідь мовчить?!

Не стати знов такою, як раніше,
Літаю, мов примара, у гаю…
Майбутнє знаю добре, та, все рівно,
Тобі кажу у відповідь: «Люблю…»


Рецензии