Перасяленцам

Чужыя сцены называю домам...
А мне б прабегчы сцежкаю знаёмай,
І роднае вакно адкрыць у сад...
Днём пасядзець пад ліпай у цянёчку,
Паслухаць спевы птушак летняй ночкай,
Але Чарнобыль зрушыў жыцця лад.

 Усё гэта засталося ва ўспамінах.
 У сне бываю ў родных я мясцінах,
 А раніцай ледзь стрымліваю слёзы:
 Дзе дом мой, дзе мае бярозы?
 І хто здымае ягады парэчак?
 Каго гукае на Купалле рэчка?
 Каля чыёй збіраючыся хаты,
 Спяваюць песні ўвечары дзяўчаты?...- пытанняў шмат,
 Але - няма адказу. Дадому не паеду я ні разу.


Рецензии