Айна

(Мяъли)
Фуну багъдиъ ава ккунир?
Шилин хабаъ ава ккунир?
Бисруган хил йиз ижмиди,
Гъапунва, яр шулза кIури.

Мюгьюбатназ кучIал дапIну,
Дердерихъди сарди гъитну,
Гьарай-суза жанди ипну,
Гъудубгну яв дих.

Гъапи: «Ккунир вува дарман»,
Гафар, гъушну му яв кIваълан.
Гъапир узуз: «Жан ккуни яр»,
Ккун гъахьунвуз увуз жарар.

Агури а бизар дарди,
Ккуни улар, йиз улари.
Ккунивал миди увухьна,
Гъач ккунир узухьна.


Рецензии