Свiдчення у двох вiршах
Грешная жизнь. Встреча. Покаяние.
Недавно я отметил шестьдесят,
Как не бодрись, а старость у порога,
И в прошлое, бросая грустный взгляд,
Хорошего, там находил немного.
При первой же возможности грешил,
И шел как все, «широкою дорогой»,
Призванием своим не дорожил,
И не любил не ближнего, ни Бога.
С женой не сберегли мы брачных уз,
Обиды разделили рвом глубоким,
Окончился разрывом наш союз,
И к старости остался одиноким.
Печаль на сердце, жизнь не удалась,
А за грехи свои, сполна отвечу,
Но до конца испытывая нас,
Бог посылает мне тебя навстречу.
Пред выбором, поставил Он тогда,
Чему теперь отдам я предпочтенье -
- Останусь в грешной жизни пропадать,
Или в тебе, увижу путь к спасенью?
В тяжелых размышлениях прожил,
Я целый год, как встретился с тобою,
И в Церковь я, покаявшись вступил,
Теперь живу надеждою такою -
Той, что Господь наш брак благословит,
Через тебя к спасенью путь даруя,
И жизнь мне недостойному продлит,
Да не устану петь Ему хвалу я!
Частина друга.
Переїзд. Шлюб. Разом до спасіння.
Чи на те є Божа воля,
Що така спіткала доля!
Чи міг собі уявити,
Де свій вік маю скінчити?
Доживу я в чужім крАю,
Де нікого я не знаю.
Від‘їзджаю до Волині,
Від своєї від родИни,
Від дітей своїх, онуків,
Від старих надійних друзів,
Занедбав батьків могили,
Край з дитинства серцю милий,
Все залишу, все покину,
На свою нову дружину
проміняю, та не знаю,
Може розуму не маю,
Що роблю в такому віці,
Може краще б наодинці,
Було б дні свої дожити,
Хибних вчинків не робити.
Чи старий я та негідний,
Тут нікому не потрібний,
Що знайшов собі дружину,
На томУ кінці країни.
...
Але ж я напевно знаю,
Що Господь свій намір має,
Щодо кожної людини,
Котра в Нього не загине.
Так мені Він шанс останній,
Дав у цьому поєднанні.
Вірю, що моя дорога,
Через неї йде до Бога.
То ж мене не молодиця,
В Бозі, праведна вдовиця,
Там чекає на Волині,
І до неї серце лине.
І хоч жінка та вродлива,
Але душу полонила,
Ні красою, ні обличчям,
А отим жіночим, вічним,
Що наближує до неба,
В ній духовна є потреба.
...
Що для мене крок цей значив,
Це, лише Господь побачив.
Та вагався я недовго,
І збиратися в дорогу,
Став рішуче і без жалю,
Рвав усе, що там тримало.
Так життя марнотне, грішне,
У минулому залишив.
З нею ж дні свої закінчу,
Дбаючи разом про вічне.
В. Рибаков м.Тернівка, Дніпровська обл. – м. Луцьк.
P.S. Познайомились в санаторії. Сподобались. Вона віруюча з ЕХБ. Я був у пошуках,
іноді ходив у православну Церкву.
Після довгих розмов по телефону переглянув свої переконання,
став ходити в Нову Церкву, покаявся та прийняв хрещення в ЕХБ.
Вирішили закінчити життя разом,одружилися. Але хтось
мав наважитися на переїзд, через всю країну.
Р.В. 03.2015р.
Свидетельство о публикации №117042301552