Степ

1.
Мій пращур воював у цих степах,
Пробитий половецькою стрілою.
Коли орда кочівників юрбою
На наші землі наганяла страх.
Він став тоді до бою.
І тут під самою величною горою
Його віки відпочиває прах.
А Дух літає над Савур-горою,
Боронить Волю цей незламний птах.

2.
Мене убили під Савур-горою,
Де років сімдесят тому
Мій прадід готувався тут до бою.
У вже далеку та страшну війну.
В цим половецькім та ногайськім степі
Знов куряву загарбницька орда
Підняла. Та готує цепи
На прапори, думки і на слова.
17.04.2017


Рецензии