Жиде кат кук остендэ...

Калэм тотып кулыма язармын "юлларны",
Юллар урелеп салырлар кунел кылларын...
Шундый жырлыйсы килэ бит, уйнатыргамы
Шулай чынлап торган минем йорэк моннарын?

Кунелдэ кояш балкыймы, эллэ йолдызмы?
Узем сорау бирэм, тик жавапсызны....
Шулай ятыр идем тик куккэ карап,
Жиде кат кук остендэ болытлар санап.

Ялгышасын, барсын бутап ботерден димэ,
Бутасамда, кунелем бутамый, ул сайлый белэ.
Чыгармын бер, карарбыз бергэ шул могжизага:
Жиде кат кук остендэ йолдыз атылганга.


Рецензии