Хресна Дорога

Чи відчуватимуть вину,
чи буде нам спитати з кого
за нашу Хресну, на війну
і кров приречену Дорогу?

Як розлетиться вороння,          
в степу важка замовкне зброя,
чи не підсунуть нам "коня"               
так, як колись данайці Трої?
               
Яку ціну за компроміс            
ми сплатимо заради миру,      
наводячи хитливий міст            
бодай непевної довіри?..

Переступивши біль і гнів
у піст духовний Великодній,         
як полюбити ворогів,
згадавши заповідь Господню?             


Рецензии