Проводила друга... А. Ахматова, пер. на англ

 
      Проводила друга до передней.
      Постояла в золотой пыли.
      С колоколенки соседней
      Звуки важные текли.
      Брошена! Придуманное слово -
      Разве я цветок или письмо?
      А глаза глядят уже сурово
      В потемневшее трюмо.

                A. Akhmatova
      I walked a friend to the anteroom
      And stood a while in golden dust.
      The nearby church bell's boom
      Flowed solemnly, not fast.
      Thrown over!A silly word, so riling -   
      Am I just a thing to treat me thus?
      But the eyes already look unsmiling
      In the darkish old pier-glass.


Рецензии