В очите ми тъга вали

Генка Богданова

Тягостно и сиво е! Дъждът вали…
Дали защото слънцето го няма
душата  ми посърнала скърби?
За детството ли- слънчева измама,

за младостта ли – ароматен цвят,
за кратките ни земни дни или
за нереален и несбъднат свят,
зарони и сърцето ми сълзи?

Ах, мъката ми твойто име носи!
Ти ми каза:  „Сбогом!“, с гръм ме порази.
През облаци от хиляди въпроси,
рукна и порой от горестни сълзи.

Дъждът и мракът алчно те поглъщат,
след тебе тичат моите очи,
с болка силуета ти прегръщат,
а отчаянието в мен  горчи.

Със слънчеви надежди ме омая,
отне ми  ги сега… А тъй боли!
Ще се върнеш ли при мен не зная…
Преваля дъжда… В мен тъга вали!


Рецензии